2019. október 18-án a Kalandpróba Alapítvány a KEHOP-5.4.1-16-2016-00121 pályázat keretében a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolában valósította meg az egyik nagy rendezvényét. Az alapítvány másik együttműködő partnere a pályázatban a Ragályi Önkormányzat. Az eseményre az aggteleki, a berentei, a kurityáni és a rakamazi iskolából is érkeztek gyerekek és pedagógusok.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Perczel Sándor polgármester és a képviselő-testület tagjai közül: Egyed Andrea, Menyhárt János és Süttőné Tóth Borbála.

Az egybegyűltek – több mint kétszázan – Liszkayné Lámer Juditnak, az ÉRV Zrt. munkatársának a Sok kicsi sokra megy című, a hogyan takarékoskodjunk a vízzel témájú előadását hallgatták meg. A gyerekeket is nagyon érdekelte ez a téma, sőt kérdéseket is tettek fel az előadónak.

Ezt követően különböző helyszíneken folytatódott a rendezvény. Az óvodások és a kisiskolások Peppino bohóc barátaival szórakoztak. Mindenki egy-egy lufiból készült ajándékot is kapott. A többi résztvevő a következő programok közül választhatott: Ökokézműves foglalkozás külön felnőtteknek és gyerekeknek, Energiajátszóház, Interaktív játszószoba, Energiamozi, Tárlatvezetés a megújuló energiákról. A nap a gyerekek közösségformáló játékaival zárult.

Örömünkre szolgál, hogy településünk ilyen rangos, jó hangulatú, a mindennapjainkat is érintő eseménynek adott helyszínt.

A rendezvényen készült fotók magukért beszélnek.