2019. november 29-én a Kalandpróba Alapítvány a KEHOP-5.4.1-16 2016-00121 pályázat keretében a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolában rendezte meg „A mi ökolábnyomunk” tanulmányi verseny döntőjét A döntőn három korosztályban 12 csapat mérte össze tudását és kreativitását.

Az ünnepélyes megnyitón Balázsné Kovács Ilona iskolánk igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Süttőné Tóth Borbála alpolgármester, a zsűri elnöke nyitotta meg az energiatudatosság jegyében zajló vetélkedőt. A zsűri tagjai voltak: Egyed Andrea önkormányzati képviselő, Gyenesné Kovács Enikő a Berentei Általános Iskola igazgatója, Perczelné Bárdos Renáta az iskola szülői munkaközösségének elnöke, Széplaki Erzsébet érdemes tankönyvíró.

A verseny három fordulóból állt. Először a csapatok szóvivői egy percben beszéltek a névválasztásukról, majd közösen egy feladatlapot töltöttek ki. A szünetet követően a csapatok újrahasznosított anyagok felhasználásával különböző témában készítettek dísz- és ajándéktárgyakat. Ebéd után került sor az eredményhirdetésre. A csapatok felkészültségét jelezte, hogy több esetben egy-két pont döntött a helyezésekről. Nemcsak a versenyzők kaptak oklevelet és jutalmakat, hanem az őket felkészítő tanárok is elismerő oklevelet és könyvet vehettek át.

A verseny győztesei:

3–4. évfolyamos korosztály Szorgos méhek Ragályi Balassi Bálint Általános Iskola, felkészítőik: Rimaszékiné Kovács Ildikó és Soltész Mária

5–6. évfolyamos korosztály Nyerő négyes Aggteleki Általános Iskola, felkészítőjük: Dapsy Éva

7–8. évfolyamos korosztály Zöld lányok Ragályi Balassi Bálint Általános Iskola, felkészítőjük: Süttő Enikő

Gratulálunk a győzteseknek és a többi résztvevőnek is a szép eredményükhöz.